Werken of stage bij ons

Leuk dat je interesse hebt om bij ons te komen werken!

 Actuele vacatures
 

 

 

We stellen ons graag even aan je voor


De Stichting PVP geeft cliënten in de geestelijke gezondheidszorg informatie en advies bij het handhaven van hun rechten. De functie van pvp is betekenisvol voor cliënten en wordt gewaardeerd door de instellingen en de overheid. Op dit moment werken er ongeveer vijfenvijftig pvp’en in ggz-instellingen in het hele land. De pvp’en worden ondersteund door de medewerkers van het landelijk bureau in Utrecht. De pvp is in dienst van de Stichting PVP, maar werkt op locatie in de zorginstelling.
 
Hieronder vertelt een aantal collega’s over hun baan bij de stichting: hoe is het om te werken bij de stichting? Wat maakt het werk nu zo interessant of leuk?

   

Martijn, pvp

 

“Ik ben al jaren pvp en geen dag is het zelfde. Het contact met cliënten, collega’s en medewerkers van de instelling maakt het dat ik iedere werkdag weer blij ben met dit unieke vak. Hier lees je hoe zo’n dag er uit kan zien.”

   

Simone, pvp

 
“In april 2017 ben ik gestart met de interne opleiding tot pvp en deze heb ik in april 2018 met goed resultaat afgerond. De praktijk bleek na de opleiding nóg leuker dan ik dacht. Geen dag is hetzelfde, geen cliënt is hetzelfde. Van jong tot oud, van hoog opgeleid tot verstandelijk beperkt. Zelfstandig mensen ondersteunen die vragen of klachten hebben over de ggz-zorg en/of hun verblijf in de kliniek. Geen vraag of klacht is te gek. En samen met de cliënt ga je kijken of je de oplossing kunt vinden. Soms betekent dat een gesprek met de behandelaar. Of je ondersteunt de cliënt in de gang naar en bij een zitting van de klachtencommissie. Tijdens de opleiding word je daar uiteraard goed op voorbereid. En ik kan altijd rekenen op de ruimte, het vertrouwen en de ondersteuning van de stichting. Juist de combinatie van het juridische aspect van de functie (cliëntenrechten) en het intermenselijke contact maken dat ik mijn wereldbaan gevonden heb.""'
 

Ton-Peter,
senior Jurist

 

    TP-pasfoto.jpg

De functie van patiëntenvertrouwenspersoon is belangrijk. Belangrijk voor de cliënten die een beroep op de pvp kunnen doen en belangrijk voor de ggz. De functie van patiëntenvertrouwenspersoon is ook belangrijk voor ons rechtssysteem. De pvp maakt deel uit van een “keten van rechtsbescherming” bij gedwongen psychiatrische zorg, naast onder meer de advocaat, de rechter en de inspectie. De pvp staat in die keten het meest dichtbij de cliënt. De pvp is aanwezig in de kliniek en op afroep beschikbaar. De pvp is onafhankelijk van de zorg en staat aan de kant van de cliënt. De taak van de pvp is gericht op het verwezenlijken van de rechtspositie van de ggz-cliënt die met dwang wordt geconfronteerd of dreigt te worden geconfronteerd. De pvp vervult daarmee een essentiële functie voor de legitimering van psychiatrische dwang. 
   

                                                                          

Ook pvp worden?

 
De werving voor pvp’en gebeurt groepsgewijs. Er start een nieuwe opleiding zodra er voldoende vacatures zijn. Word je aangenomen, dan volg je als pvp in opleiding (pio) een leer-werktraject van een jaar. Je bent dan bij ons in tijdelijke dienst en ontvangt een salaris conform de cao ggz. Wanneer je de opleiding met goed gevolg afrondt, krijg je een vast dienstverband.
 
Actuele vacatures vind je op onze vacature-pagina.
 
Zijn er geen actuele vacatures, stuur dan uw open sollicitatie naar sollicitatie@pvp.nl 
We
beoordelen deze regelmatig en naar aanleiding daarvan ontvang je van ons een reactie.

  • Past je profiel bij de functie van pvp, dan bewaren we je gegevens met jouw toestemming tot aan de volgende wervingsronde. Zodra we gaan starten met een nieuwe wervingsronde, ontvang je van ons daarvan bericht.
  • Als we vinden dat je profiel onvoldoende aansluit bij de functie van pvp, dan laten we je dat weten. Daarna verwijderen we je gegevens.

 
Hoe ziet de opleiding tot pvp eruit?

In de eerste drie maanden van de opleiding krijg je naast theoretische basiskennis over cliëntenrechten, psychiatrische ziektebeelden en gedragsregels voor de pvp ook training in competenties en vaardigheden. Deze periode wordt afgesloten met een toets over cliëntenrechten, gedragsregels en interne richtlijnen.
In de negen maanden daarna werk je zelfstandig in de instelling, met ondersteuning van een ervaren pvp. Daarnaast voer je een leeropdracht uit. Wekelijks is er een dag onderwijs op het landelijk bureau in Utrecht.
De opleiding sluit af met een eindassessment. Je krijgt een casus, schrijft een “toelichting bij de klacht”  en ondersteunt daarmee de cliënt tijdens een zitting van de klachtencommissie.

 

Wil je werken op ons landelijk bureau?

 
Op ons landelijk bureau werken o.a. managers pvp, juristen, stafmedewerkers en secretaresses. Deze collega’s zorgen er direct of indirect mede voor dat de pvp’en hun werk goed kunnen doen. We werken met ongeveer 15 medewerkers in een kleine kantoortuin aan de Maliebaan in Utrecht. Lijkt het je leuk om dit team te komen versterken, kijk dan voor actuele vacatures op onze vacature-pagina.

Omdat we niet zo vaak vacatures voor het landelijk bureau hebben, heeft het geen zin om ons een open sollicitatie te sturen. 
 
 

Zoek je een stageplaats of wil je een afstudeeropdracht bij ons doen?

 
Het is op dit moment niet mogelijk om als stagiair met een pvp mee te lopen in een instelling.
We hebben wel heel incidenteel plaats voor stagiairs of afstudeerders op ons landelijk bureau, bijvoorbeeld op de juridische afdeling, bij P&O, onderzoek & registratie, communicatie of op het secretariaat.

Stageplaatsen of afstudeeropdrachten vermelden we op onze vacature-pagina. 
Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben over het werken bij ons, dan kun je bellen met Jennelien Nielsen, P&O adviseur via 030-2718353.

 

 

 

 

PRINT DEZE INFORMATIE