Belangrijk bericht i.v.m. het Corona-virus
 

Vanwege de officiële richtlijnen rondom het Corona-virus kan het zijn dat de pvp minder aanwezig is in de ggz-instellingen.
U kunt uw pvp het best telefonisch of per e-mail bereiken. Wij proberen onze dienstverlening zo goed mogelijk in stand te houden.


Meer nieuws leest u op de pagina actueel.


Vanaf 1 januari 2020 wordt verplichte zorg in de ggz geregeld via de Wet verplichte ggz, deze vervangt de Wet Bopz. 

 

Let op! Heeft u voor 1 januari 2020 een Rechterlijke Machtiging (RM) of een IBS opgelegd gekregen of was u vrijwillig opgenomen in een ggz-instelling en heeft u vragen over uw rechten of een klacht?  Gebruik dan de optie Bopz rechtsonder om meer te lezen over uw rechten onder de Bopz.  

Bent u na 1 januari 2020 vrijwillig opgenomen in een ggz-instelling, heeft u te maken met verplichte zorg of wordt er voor u een Zorgmachtiging of Crisismaatregel aangevraagd? Blijf dan op de huidige pagina voor informatie over uw rechten onder de Wvggz.  

De informatie op de Wvggz pagina's wordt in de loop van 2020 verder aangevuld. Staat de informatie die u zoekt er (nog) niet bij, neem dan contact op met uw patiëntenvertrouwenspersoon (pvp). Wie dat is, kunt u hier vinden. 

Uw keuze wordt bewaard, zodat we u passende informatie kunnen bieden.
U kunt uw keuze altijd aanpassen, klik daarvoor op de link rechtsonder.  

Zorgkaart

Wat is een zorgkaart?

Samen met de zorgverantwoordelijke kunt u een zorgkaart maken. In de zorgkaart staat welke zorg u wel en niet wilt krijgen. Misschien wilt u bijvoorbeeld, als u toch onder dwang medicatie moet nemen, deze liever thuis krijgen dan in de instelling.
Dan kunt u dat aangeven. U bent niet verplicht om een zorgkaart te maken.

U kunt zich bij het maken van de zorgkaart laten bijstaan door een familielid, naaste of de pvp. Heeft u een vertegenwoordiger, dan kan de zorgverantwoordelijke hem bij het opstellen van de zorgkaart betrekken.

De zorgverantwoordelijke zorgt er voor dat de ingevulde zorgkaart terecht komt bij de geneesheer-directeur.

Meer informatie leest u hier

 

 

 

PRINT DEZE INFORMATIE