Medicijnen

Ik heb vragen over mijn medicijnen

 

Ik wil minder medicijnen. Kan dat?

Niet zomaar.

Vertel aan uw behandelaar dat u minder medicijnen wilt.

Als uw behandelaar dat geen goed idee vindt, moet de behandelaar u uitleggen waarom niet.

Bent u het niet eens met de behandelaar?  Dan kunt u eventueel een second opinion aanvragen. Een andere behandelaar kijkt dan of u toch minder medicatie kunt nemen.

 

Kan ik andere medicijnen krijgen?

Niet zomaar.

Vertel uw behandelaar dat u andere medicijnen wilt. Vertel waarom u dat wilt. Weet u al welke andere medicijnen u wilt? Vertel dat dan ook.

De behandelaar is niet verplicht om te doen wat u graag wilt. De behandelaar mag namelijk alleen medicatie voorschrijven die hij of zij geschikt voor u vindt. De behandelaar moet u wel vertellen waarom hij u de andere medicijnen niet wil voorschrijven.

 Bent u het niet eens met de behandelaar?  Dan kunt u eventueel een second opinion aanvragen. Een andere behandelaar kijkt dan of u toch andere medicijnen kunt krijgen.

 

Mag ik medicijnen weigeren?

Ja.

U heeft het recht (onderdelen van) een behandeling te weigeren, dus ook bepaalde medicijnen.  In principe mag een behandelaar u alleen met uw toestemming medicatie geven.

Soms kan een behandelaar besluiten om medicatie onder dwang te geven. Bijvoorbeeld bij een noodsituatie. Hiervoor gelden strikte voorwaarden.  Daar leest u hier meer over.

 

 

Bel

Mail