Werken bij

Actuele vacatures

Patiëntenvertrouwenspersonen

Pal achter je cliënt en diens vraag of klacht staan, dat past bij jou. Wil jij werken in een zeer zelfstandige rol in een kleine organisatie die volop in beweging is en waar kwaliteit telt?

We stellen ons graag even aan je voor

De Stichting PVP geeft cliënten in de geestelijke gezondheidszorg informatie en advies bij het handhaven van hun rechten. De functie van pvp is betekenisvol voor cliënten en wordt gewaardeerd door de instellingen en de overheid. Op dit moment werken er ongeveer zestig pvp’en in ggz-instellingen in het hele land. De pvp’en worden ondersteund door een team medewerkers die werken vanuit ons kantoor in Utrecht. De pvp is in dienst van de Stichting PVP, maar werkt op locatie in de zorginstelling.

Hieronder vertelt een aantal collega’s over hun baan bij de stichting: hoe is het om te werken bij de stichting? Wat maakt het werk nu zo interessant of leuk? 

Sieke Linkedin

Sieke

Jurist en opleider

Marion

Marion

Opleider

Ook PVP worden?


De werving voor pvp’en gebeurt groepsgewijs. Er start een nieuwe opleiding zodra er voldoende vacatures zijn. Word je aangenomen, dan volg je als pvp in opleiding (pio) een leer-werktraject van een jaar. Je bent dan bij ons in tijdelijke dienst en ontvangt een salaris conform de cao ggz. Wanneer je de opleiding met goed gevolg afrondt, krijg je een vast dienstverband.

Actuele vacatures vind je op aan de bovenkant van deze pagina.

Zijn er geen actuele vacatures, stuur dan uw open sollicitatie naar sollicitatie@pvp.nl

We beoordelen deze regelmatig en naar aanleiding daarvan ontvang je van ons een reactie.

Past je profiel bij de functie van pvp, dan bewaren we je gegevens met jouw toestemming tot aan de volgende wervingsronde. Zodra we gaan starten met een nieuwe wervingsronde, ontvang je van ons daarvan bericht.

Als we vinden dat je profiel onvoldoende aansluit bij de functie van pvp, dan laten we je dat weten. Daarna verwijderen we je gegevens.

Hoe ziet de opleiding tot pvp eruit?


In de eerste drie maanden van de opleiding krijg je naast theoretische basiskennis over cliëntenrechten, psychiatrische ziektebeelden en gedragsregels voor de pvp ook training in competenties en vaardigheden. Deze periode wordt afgesloten met een toets over cliëntenrechten, gedragsregels en interne richtlijnen.

In de negen maanden daarna werk je zelfstandig in de instelling, met ondersteuning van een ervaren pvp. Daarnaast voer je een leeropdracht uit. Wekelijks is er een dag onderwijs op het landelijk bureau in Utrecht.

De opleiding sluit af met een eindassessment. Je krijgt een casus, schrijft een “toelichting bij de klacht” en ondersteunt daarmee de cliënt tijdens een zitting van de klachtencommissie.

Wil je werken op ons landelijk bureau?


Op ons landelijk bureau werken o.a. managers pvp, juristen, stafmedewerkers en secretaresses. Deze collega’s zorgen er direct of indirect mede voor dat de pvp’en hun werk goed kunnen doen. We werken met ongeveer 15 medewerkers in een kleine kantoortuin aan de Maliebaan in Utrecht. Lijkt het je leuk om dit team te komen versterken, kijk dan voor actuele vacatures op onze vacature-pagina.

Omdat we niet zo vaak vacatures voor het landelijk bureau hebben, heeft het geen zin om ons een open sollicitatie te sturen.

Zoek je een stageplaats of wil je een afstudeeropdracht
bij ons doen?


Het is op dit moment niet mogelijk om als stagiair met een pvp mee te lopen in een instelling.
We hebben wel heel incidenteel plaats voor stagiairs of afstudeerders op ons landelijk bureau, bijvoorbeeld op de juridische afdeling, bij P&O, onderzoek & registratie, communicatie of op het secretariaat.

Stageplaatsen of afstudeeropdrachten vermelden we op onze vacature-pagina.

Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben
over het werken bij ons, dan kun je bellen met Jennelien Nielsen, via 06-52368121

Bel

Mail