Roy, pvp

Dit werk doe ik met mijn hart

Ik heb een sociaaljuridische achtergrond. Tijdens mijn hbo-opleiding heb ik een minor conflictmanagement gevolgd. Dat heeft mij tijdens de pvp-opleiding een voorsprong gegeven toen we gesprekstechnieken behandelden. Als pvp moet je binnen een ggz-instelling op alle niveaus met mensen kunnen communiceren. Allereerst natuurlijk met de cliënten, maar vervolgens ook met de verpleging tot aan de geneesheer-directeur. Je komt op voor de belangen van je cliënt en probeert het doel van de client te bereiken. Dan moet je kunnen omgaan met tegenstrijdige belangen.

Ik werk graag voor en met mensen. Ik doe dit werk vanuit mijn hart. En ik denk dat dit voor alle pvp’en geldt. Ik maak me hard voor de cliënt. Daarbij staan de wensen en eigen ideeën van een cliënt voor mij centraal. Wil een cliënt alleen digitaal contact, prima. Heeft de cliënt extra uitleg nodig in simpele taal over het proces van een zorgmachtiging, dan maak ik daar tijd voor vrij. Dat laatste wordt door cliënten over het algemeen enorm gewaardeerd. Vaak krijg ik terug: “Eindelijk iemand die écht naar mij luistert”. Of er dan ook al resultaat is geboekt, maakt vaak niet eens uit.

Naast mijn werk als pvp ben ik binnen de stichting ook forensisch specialist. Ik ben als pvp verbonden aan vier forensische klinieken, en de cliënten die ik daar ondersteun hebben een nét andere rechtpositie dan cliënten in reguliere ggz-instellingen. Mijn kennis en ervaring kan ik door deze rol goed delen met mijn collega’s. Samen met een collega ben ik vraagbaak en sparringpartner, we geven advies in ondersteuningsverzoeken van forensische cliënten waar pvp’en in vast kunnen lopen. We zorgen ook voor deskundigheidsbevordering door gastsprekers uit het veld uit te nodigen. Deze rol is enorm leerzaam, maar het contact met mijn collega’s door het hele land maakt het vooral leuk.

De rol van pvp voer je solistisch uit, ik heb zelf ook behoefte aan verbinding. Vandaar dat ik in mijn andere rol van voorzitter van de ondernemingsraad daar aandacht voor heb. Het is mooi dat de OR het geluid van de medewerkers laat horen aan onze bestuurder en meedenkt met de ontwikkelingen binnen de stichting. Dat geeft mij energie en ik leer er veel van.

De stichting ‘verjongt’ momenteel behoorlijk. Ik merk dat de stichting als werkgever zorgt dat deze jonge mensen volwassen professionals worden. Ik behoor ook tot de jongeren en vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Daar krijg ik de ruimte voor. Mijn ervaring is, dat wanneer je proactief werkt aan je eigen ontwikkeling en doelen, de stichting graag met je meedenkt en je kansen geeft om bijvoorbeeld een externe opleiding te volgen. Leergierigheid wordt beloond.

Bel

Mail