Simon, pvp

Het is een mooie mix van taken

Na zes jaar in een managementfunctie binnen het bedrijfsleven besloot ik de overstap te maken naar waar mijn roots liggen: als jurist in de mensenrechtenhoek, in de functie patiëntenvertrouwenspersoon (pvp) in de ggz. Het was een grote overstap, maar wel eentje waar ik absoluut geen spijt van heb gehad! Als pvp kan ik mijn goede communicatieve eigenschap en juridische kennis inzetten voor een kwetsbare doelgroep en dit geeft mij veel voldoening. 

Het eerste jaar krijg je als pvp-in-opleiding (pio) een gespecialiseerde opleiding, waarin je meer leert over psychiatrische ziektebeelden en specifieke medisch-psychiatrische wetgeving. Maar dat wil niet zeggen dat je weer een jaar in de schoolbanken zit: al na een paar maanden ga je – met coaching van een ervaren pvp – zelf de instelling in en cliënten ondersteunen. Voor mij een hele omslag ten opzichte van de corporate wereld waar het draaide om beleid en visie, en ‘On Target Performance’ en ‘KPI’s’…

Ik moet zeggen dat mijn ervaring in het bedrijfsleven en bekendheid met ondernemingsraden niet onopgemerkt bleef: binnen de Stichting PVP heb ik veel kansen gekregen om mezelf te ontplooien. Inmiddels heb ik als TOV (team-ondersteuner en -verbinder) een meer coördinerende rol binnen mijn regio en ben ik voorzitter van de Juridische Studiekamer, de juridische denktank van de stichting. Daarnaast ben ik voorzitter van de ondernemingsraad en lid van ons interne auditteam. Maar omdat mijn functie nog steeds pvp is en ik cliëntencontact wil behouden, beman ik ook nog een dag per week onze landelijke telefonische helpdesk. 

Mijn werkdagen zijn vanwege mijn verschillende rollen binnen de stichting zeer divers: op een dag kan ik leidinggeven aan de Juridische Studiekamer, daarna een aantal cliënten telefonisch ondersteunen in een instelling waar ik op dat moment vervang om vervolgens mijn dag te eindigen met een overleg met de bestuurder. Het is een mooie mix van taken, waarin ik goed mijn ei kwijt kan. Er ligt binnen de stichting altijd wel een mooi project of een leuke taak die je naast je pvp-werk kunt doen als je dat wilt. Zo blijf ik in ieder geval uitgedaagd!

Bel

Mail